November 21, 2020

Customer Satisfaction

Als je al boven de norm scoort voor klanttevredenheid waarom zou je nog iets moeten wijzigen aan uw klantbeleving? Dit is een vraag dat ieder bedrijf...

[vc_section][vc_row][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8″][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Hoe ervaart de klant uw klantvriendelijkheid?”][/ut_header][vc_column_text]Als je al boven de norm scoort voor klanttevredenheid waarom zou je nog iets moeten wijzigen aan uw klantbeleving? Dit is een vraag dat ieder bedrijf zich af zou moeten vragen als je een hoge klantentevredheid wilt blijven scoren. Onderscheid je van andere en uw klant centraal.

Uit onderzoek is gebleken dat?
De meeste consumenten bij een betere klantenervaring ook bereid zijn om meer uit te geven. Wereldwijd zetten bedrijven hun product of dienstverlening centraal. Dit gaat vaak ook tenkoste van hen klantbeleving. Tegenwoordig is een revieuw zo online geplaats en is het een trigger voor iedereen die een beetje research doet. Daarom is in 2020 de klantbeleving net zo van belang als de kwaliteit- en prijsverhouding voor een goedlopend bedrijf.
[/vc_column_text][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Dienst of product versus klantbeleving”][/ut_header][vc_column_text]Wanneer is een klant tevreden? Wat vindt een klant belangrijk? En hoe kan jij als bedrijf hierop anticiperen? Denk hierbij aan hoe lang je klant in de wacht wordt gezet, hoe ze te woord worden gestaan en zelfs als je wat persoonlijke details kan onthouden over de klant. Bijvoorbeeld of die kinderen heeft of niet. Het zijn juist deze menselijke aspecten die een impact hebben op de klantbeleving.

“Klantbeleving zegt veel over wat de klant verwacht en klanttevredenheid wordt gemeten aan de hand van onderdelen die voor de organtie van belang zijn.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][ut_image_gallery thumbnail_size=”large” grid=”2″ gap=”1″ alt=”off” lightbox=”no” loader=”true” delay_animation=”true” gallery=”2170,2172″ delay_timer=”300″ effect=”fadeIn” loader_color=”rgba(0,0,0,0.15)”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8″][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Onderscheid je van de concurentie door de Klantbeleving”][/ut_header][vc_column_text]Steeds meer bedrijven laten op hen website zien wat ze voor klantevredenheid. Dit is bij een hoge score zeker verstandig. Hiermee laat jij zien dat jouw klant tevreden is met de door jou geboden dienst. Als jouw organisatie bijv bij het bestellen van een wasmachine ook het installeren als service biedt en bij je kennis de wasmachine enkel bij de voordeur werd geleverd. Dit is toch wel degelijk een positief verschil. Door die ene extra dienst betaald de klant toch wel een paar extra euros voor hetzelfde wasmachine.[/vc_column_text][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Breng klantbeleving in kaart om de klanttevredenheid te vergroten.”][/ut_header][vc_column_text]Klanttevredenheid is makkelijker te onderzoeken dan de klantbeleving. Je vraagt de klant naar een aantal aspecten binnen uw organisatie en vraagt ze deze een cijfer te geven. Alles waar ja laag in scoort is een aspect waar je je als bedrijf op wilt focussen. Hier stel je je doelen voor op en ben je staps gewijs bezig om bedrijf te verbeteren. Klantbeleving is toch relatief. En is vooral het moment van aanpak zeer belangrijk. Bijvoorbeeld dat je je klanten jaarlijks een extraatje gunt.[/vc_column_text][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Het optimaliseren van uw klanttevredenheid.”][/ut_header][vc_column_text]Wil je binnen je organisatie ook aan uw klantbeleving werken? Wij bieden je graag handvaten. We doen onderzoek naar jouw type klant. Wat hebben zij nodig voor een positieve klantbeleving? We ontdekken wat de pijnpunten zijn en hoe deze te verbeteren.  Wil je hier meer informatie over of wil jij weten hoe het binnen uw organisatie eraantoe gaat? In een vrijblijvend gesprek licht ik je nader toe. We zijn via mail of via het telefoonnummer bereikbaar.[/vc_column_text][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Geef uw mening”][/ut_header][vc_column_text]Dit is mijn blog over klanttevredenheid binnen een organisatie. Iedereen kan dit anders ervaren. Wil jij iets toevoegen aan deze blog of zie jij het toch anders? Laat me dit weten via mail.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]