De Europese privacywetgeving, de General Data Protection Regulation (GDPR) of in het Nederlands de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) regelt hoe er moet worden omgegaan met persoonsgegevens van inwoners van Europese landen sinds 25 mei 2018.

Voor 25 mei 2018 was er wel landelijke wetgeving die de privacy van burgers waarborgde echter moeten bedrijven vanaf nu voor heel Europa op dezelfde manier aantoonbaar maken dat we de privacy van Europese burgers waarborgen op alle vlakken ook als we zelf niet in Europa zijn gevestigd zoals ETB Groep.

De wetgeving heeft ervoor gezorgd dat wij voor livegang van elk project goed afwegen welke persoonsgegevens wij krijgen, hoe wij deze aangereikt krijgen en hoe lang wij deze behouden en op welke manier we deze behouden. Zodat we ten alle tijden het Privacy by design principe ook waarborgen en dat de privacy van uw klanten ten alle tijden gewaarborgd is.

Ook checken we geregeld of er aanpassingen nodig zijn in onze lopende projecten en geven wij onze medewerkers training over de wetgeving in zijn algemeenheid alsook de specifieke afspraken die er bij onze projecten zijn als Europese burgers aanspraak willen maken op een van hun rechten zoals bijvoorbeeld het Recht op Vergetelheid.

Om alle zaken te waarborgen gebruiken wij een hele reeks procedures. Ze formuleren het beleid rond de informatiebeveiliging van ons bedrijf. Hierbij hebben we een informatiemanagement systeem opgezet die we op continue basis updaten om zo alle privacygevoelige informatie te beschermen en datalekken te voorkomen. Dit doen we conform het CIA-principe dat staat voor Confidentiality – Integrity – Availability. Informatiebeveiliging garandeert de vertrouwelijkheid, de integriteit en de beschikbaarheid van data.  

Privacy is niet meer weg te denken in deze tijd. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijf niet wordt blootgesteld aan een lek, beveiligingsinbreuken of gegevensdiefstal.

ETB heeft, in samenwerking met een onafhankelijke Europese organisatie, een GDPR proof organisatie weten neer te zetten. Jaarlijks vinden er diverse audits plaats om de naleving van wet- en regelgeving te waarborgen.

ETB is vandaag de enige Nederlandstalige organisatie in het bezit van een ISO 27001 certificaat