September 24, 2020

Outstore Your Back Office?

Samen staan we sterk. Dit is ook het uitgangspunt voor een geslaagde samenwerking wanneer u uw backoffice wilt uitbesteden. De inzet van kennis en ervaring wordt hierdoor optimaal benut...

[vc_section][vc_row][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8″][vc_column_text]Samen staan we sterk. Dit is ook het uitgangspunt voor een geslaagde samenwerking wanneer u uw backoffice wilt uitbesteden. De inzet van kennis en ervaring wordt hierdoor optimaal benut. Hiermee haal je alles uit de samenwerking zonder een ander zijn expertise tekort te doen. Er is een intensieve samenwerking en u heeft hetzelfde doel voor ogen.[/vc_column_text][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Waarom backoffice uitbesteden?”][/ut_header][vc_column_text]Bij het uitbesteden van uw backoffice kunt u denken aan ondersteuning op huidige taken maar ook op het aanvullen van taken. Waarom zou u hiervoor kiezen? Natuurlijk heeft ieder zijn eigen beweegredenen maar de meeste ondernemers waar wij mee samenwerken geven aan dat ze zich willen focussen op hen dienst of product. Velen ondernemers herkennen dit en besteden hun tijd liever ook niet aan de administratieve taken. Daarom is het uitbesteden van deze taken een verrijking voor velen. Zo kan de ondernemer zich focussen op hetgeen waar hij goed in is en zijn talent optimaal benutten en alles eromheen waar je als ondernemer ook niet onderuit kan laten oppakken door professionals.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8″][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Alle voordelen op een rijtje”][/ut_header][vc_column_text]Welke voordelen heeft u als ondernemer wanneer u overgaat tot het uitbesteden van uw backoffice:

Verminderd risico – Wanneer u uw backoffice uitbesteed geeft u een stukje zorg weg. U als ondernemer bent niet verantwoordelijk voor de taken die u uitbesteed heeft. Denk hier bijvoorbeeld aan de grote financiële gevolgen die er kunnen zijn als een medewerker ziek is.

Innovatief – Omdat de cao’s en de wet- en regelgeving met enige regelmaat wijzigen, dient u als ondernemer uw kennis hierin te blijven vernieuwen. U dient als professional up to date te blijven van deze veranderingen en deze toe te passen waar nodig. De medewerkers van de backoffice worden gecoacht en krijgen regelmatig trainingen aangeboden.

Minder financiële middelen nodig – Zeker in het begin van uw onderneming is dit een groot voordeel en biedt dit als ondernemer rust. Denk hier bijvoorbeeld aan financieringen die nodig zijn voor personeel. Het personeel dient eerder betaald te worden dan het moment dat uw debiteur betaald heeft. Bij het uitbesteden hiervan nemen wij deze voorfinanciering over en hoeft u daar niet naar om te kijken.

Tijdsbesparing – Toch wel het meest te merken voordeel. De tijd die je aan administratieve taken zou besteden of om uw kennis van alle wet- en regelgeving bij te spijkeren, of om alle niet betalende debiteuren na te bellen. Allemaal taken die u als ondernemer kan overdragen en daarmee veel tijd overhoudt om u te richten op uw persoonlijke dienst of product.

We zien dat dit de meest voorkomende voordelen zijn. Is het uitbesteden van uw backoffice wellicht ook iets voor uw onderneming maar wilt u dat er gekeken wordt naar uw persoonlijke wensen? Vraagt u zich af of het uitbesteden van uw backoffice ook voor uw onderneming zal werken? Stel uw vragen gerust.

[/vc_column_text][ut_header title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” title=”Het uitbesteden van backoffice en de kosten?”][/ut_header][vc_column_text]Het uitbesteden van backoffice en de kosten?

Velen bedrijven denken dat uitbesteden van een backoffice een kostbare investering is. Ze denken dat het zelf doen voordeliger uitkomt. Niets is minder waar. Wanneer u alle factoren meeneemt blijkt achteraf dat het uitbesteden van uw backoffice toch voordeliger kan zijn. Denk aan de tijd die u en uw medewerkers moeten inzetten om de kennis van wet- en regelgeving bij te spijkeren, verzekeringen van uw personeel en de algemene kosten van uw personeel, etc.

Dit zijn taken en kosten waar u als ondernemer niet onderuit kan. Als u wil dat het goed gebeurt zal u hier veel tijd en kosten in moeten stoppen. Bij het uitbesteden van uw backoffice bent u meer efficiënter als ondernemer.

Heeft u over bovenstaande vragen? Laat ons dit weten via het contactformulier.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]